Dünyanın ilk yapay zeka güzellik yarışmasının galibi belli oldu
Euronews'in haberine göre, bu yılın başlarında Dünya Yapay Zeka İçerik Oluşturucu Ödülleri (WAICA), dünyanın ilk yapay zeka güzellik yarışması olan Miss AI'ı duyurarak dikkatleri üstüne çekmişti.
"Yapay zeka dünyasında güzellik ve yaratıcılık algısındaki değişimi" göstermeyi amaçlayan Fanvue Miss AI yarışması, birincilik tacı için yarışan "dijital güzelleri" sergilemek üzere dünyanın dört bir yanından yapay zeka yaratıcılarını bir araya getirdi.
Yapay zekanın iş güvenliği ve sanat mesleklerini tehdit edip etmediği yönündeki tartışmaların ortasında gerçekleştirilen yarışmanın sonuçları belli oldu.
Finalistleri arasında iki Türk güzelin de bulunduğu yarışmada tacı, Faslı güzel Kenza Layli kaptı.
İki gerçek insan ve iki yapay zeka tarafından oluşturulmuş modelden oluşan jüri paneli, yarışmacıları gerçekçilik, teknoloji ve sosyal etki olmak üzere üç temel kategoride değerlendirmek için uzmanlıklarını kullandı. Her modeli bu üç kategoride değerlendirmek için puan tabanlı bir sistem kullanıldı ve her katılımcıya genel bir puan verildi.
20 BİN DOLARLIK PARA ÖDÜLÜNÜ KAZANDI
Sosyal medyada 190.000'den fazla takipçisi olan Kenza Layli, dünyanın ilk yapay zekâ ailesinin üçte birini oluşturuyor. Kısa sürede internetin tanınan isimlerinden biri haline gelen Layli'nin amacı, Fas ve Orta Doğu'daki kadınların güçlendirilmesine katkıda bulunmak ve influencer pazarına ihtiyaç duyulan düzenlemeleri getirmek.
Layli'nin yaratıcıları, yapay zekadan yüzde 100 görüntü, video ve ses üretmek için teknolojilerin bir karışımını kullanıyor.
Faslı "yapay güzel", diğer 1.500 modeli geride bırakarak birinciliği elde ederek, aynı zamanda 20.000 dolarlık ödülün de sahibi oldu.
Layli tacı kabul konuşmasında, "Yapay zekâ yaratıcılarını temsil etme ve yapay zekânın olumlu etkilerini tutkuyla savunma fırsatı bulduğum için inanılmaz derecede minnettarım. Miss AI ödülünü kazanmak, yapay zeka teknolojisini ilerletme çalışmalarıma devam etmem için beni daha da motive ediyor," dedi.
Faslı güzel ayrıca, "Yapay zeka sadece bir araç değil; sektörleri altüst edebilecek, normlara meydan okuyabilecek ve daha önce var olmayan fırsatlar yaratabilecek dönüştürücü bir güç," ifadelerini kullandı.
New York Post'a da konuşan Layli, "Yapay zeka, insan yeteneklerinin yerini almak için değil, onları tamamlamak için tasarlanmış bir araç," dedi.
"Yapay zekanın inovasyon ve olumlu etki potansiyelini sergileyerek, korkuları ortadan kaldırmayı ve insanlar ile yapay zeka arasında kabul ve işbirliğini teşvik etmeyi hedefliyorum," diyen Layli, sözlerimi şöyle sürdürdü: "Eğitim ve olumlu örnekler yoluyla, yapay zekanın toplumumuzdaki rolüne ilişkin daha bilinçli ve iyimser bir bakış açısı geliştirebiliriz."
Yarışmanın ikinci ve üçüncüleri ise sırasıyla Fransa'dan Lalina ve Portekiz'den Olivia C oldu.
Seren Ay...
FİNALE KALAN TÜRK GÜZELLER: SEREN AY, ASENA İLİK
Türkiye'nin ilk yapay zekâ marka elçisi olarak nitelendirilen Seren Ay, düzenli olarak Türkiye'nin tarihini ve ulusal bayramlarını tanıtıyor.
Dünya çapında maceralara atılan Seren Ay'ın yaratıcıları, imajını oluşturmak için üç yapay zekâ programı kullanıyor. Seren'i çeşitli erkek egemen meslek dallarında veya takipçilerini eğitmek için zaman içinde seyahat ederken, dünyayı dolaşırken ve hatta popüler kültürden karakterleri canlandırırken görmek mümkün.
Asena İlik...
Seren Ay ile birlikte ilk 10'a giren diğer Türk model ise Asena İlik.
Asena İlik'in amacı, dünyaya bir modelin seks satarak değil, hayal gücü, çarpıcı görseller ve eğlence anlayışının yardımıyla bir influencer olabileceğini göstermek. Asena'nın belirli bir tarzı, favori mekanları, favori arabaları ve özenle yaratılmış bir kişiliği var.